Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn verlanglijstje voor 2023

Mijn verlanglijstje voor 2023 (Blog)

Op Insta vroeg ik: ‘is er iets specifieks wat jullie zouden willen zien, horen of lezen tijdens de #30dagentroepchallenge*? Een van de verzoekjes luidde: ‘je verlanglijstje voor 2023’.

U vraagt, wij draaien. Komt-ie!

*Deze blog is onderdeel van de #30dagentroepchallenge. Daarin ga ik de uitdaging aan om binnen 30 dagen 100 stukken content te maken. Dat mogen blogs zijn, nieuwsbrieven, maar ook podcasts of posts op social media. Het doel? Perfectionisme los te laten en (nog) meer lol en vrijheid ervaren in het ‘creëren’.

1. Opvouwbaar keyboard

Hoe. Vet. Is. Dit. Een opvouwbaar keyboard. Kan gewoon mee in je fietstas en heeft ook echt een prima geluid als ik de reviews mag geloven.

Lijkt me leuk om te hebben, gewoon omdat het HEEL ERG VET IS. Maar óók omdat ik mijn zangleerlingen graag motiveer om zichzelf muzikaal te begeleiden, zodat ze hun muzikaliteit op een leuke manier ontwikkelen. Soms duw ik ze bijvoorbeeld een ukelele in handen, of laat ik ze het tempo van het lied dat ze zingen, bepalen met een ‘shaker’. Zo’n keyboard zou een geweldige toevoeging zijn, omdat we dan tijdens een les allebei een eigen piano zouden hebben, zonder dat mijn lesruimte 24/7 gevuld is. Bovendien zou ik het opvouwbare keyboard dan – net zoals mijn ukeleles – ook makkelijk eens een weekje uit kunnen lenen aan leerlingen die overwegen zelf een instrument aan te schaffen.

Mijn verlanglijstje voor 2023, Opvouwbare piano (B)
Vet he?! Kost op dit moment zo’n € 150,-.

2. Geurkaarsen

Dit komt elk jaar terug. Geurkaarsen. En dan niet zomaar deurkaarsen, maar het liefst die van Yankee Candles of van Woodwick. Yankee Candles heeft geweldige geuren, die echt goed te ruiken zijn. En Woodwick ruikt bijna net zo sterk, maar heeft een mooiere verpakking én in sommige gevallen zo’n gezellige, knisperende lont. Gedeelde eerste plek dus voor deze merken.

Ik ben overigens wel vrij kieskeurig in geuren. Citroengeuren komen er niet in, want die doen me denken aan ‘anti-muggen-spray’ en alles wat me doet denken aan wc-verfrisser (lavendel, rozen) vermijd ik ook. Favoriet zijn katoen en hout-achtige geuren, zodat het of heel schoon ruikt in huis, of heel knus en warm. Yankee Candle heeft bijvoorbeeld ‘Campfire’ en Woodwick ‘Fireside’. Heerlijk.

(En Rituals dan? Nou, die kaarsen zijn prachtigmooi, maar in mijn ervaring komt er – zeker voor die prijs – veeeuuuls te weinig geur van af. Dus helaas.)

3. Stoov Warmtekussen

Mijn schoonbroer kreeg vorig jaar een Stoov warmtekussen als kerstpakket en ik mocht ‘em uitproberen. Het is zo verrekte lekker!

Het idee? Je hebt een kussen met infrarood technologie en oplaadbare batterij. Als-ie is opgeladen, wordt-ie heerlijk warm. Zo fijn om in je onderrug te hebben liggen, ik word er helemaal relaxed van. Maar het lijkt me ook ideaal om op schoot te hebben bij menstruatiekramp en ook verrukkelijk bij koude voeten.

En ja. Je kan ook ‘gewoon een kruik’ kopen, dat scheelt een hoop geld. Maar ik vind dat toch gedoe, met dat hete water. Heb trouwens wel zo’n kersenpitkussen, voor in de magnetron. Maar die is vrij klein én je moet ‘em eerst vochtig maken voor-ie in de magnetron gaat. Waardoor je misschien geen koude voeten meer hebt in bed, maar wel natte voeten, en dat is minstens zo erg.

4. Boek ‘de Cyclus Strategie’

Eerlijk gezegd lees ik liever een luchtig boek van Sophie Kinsella, maar ‘de Cyclus Strategie’ is me al door heeuul veeuul mensen aangeraden. En aangezien ik nu ineens een cyclus heb – ik stopte na 20 jaar met de anticonceptiepil – en verrast word door PMS, puistjes, krampen en ehm… Gierende hormonen tijdens de ‘ovulatie’, ben ik toch wel benieuwd hoe het nu allemaal werkt en op wat voor manier ik eventueel rekening kan houden met mijn vrouwelijke lichaam.

5. Heetwaterdispenser

Een vriendin van me heeft zo’n ding en MAN, wat handig. Gewoon hoppa, drukken op de knop en je hebt meteen een mok of thermosfles vol water, op precies de juiste temperatuur!

Misschien goed om toe te voegen, maar als ik het mensen heb over mijn AD(H)D, gebruik ik ’thee’ vaak als voorbeeld. Dat ik trots ben op mezelf, als ik:

  1. In de gaten heb dat ik te weinig drink.
  2. Onderbreek wat ik aan het doen ben en naar de waterkoker loop.
  3. Mijn mok met het gekookte water vul, voordat het theewater weer afkoelt en ik de waterkoker voor de 7e keer aanzet.
  4. Het theezakje er op tijd in hang én er op tijd uithaal.
  5. Mijn thee op drink voor-ie koud is.

Zo’n dispenser maakt het stukken makkelijker.

Even tussendoor. Wij, mijn vriend O. en ik, vieren bij mij thuis Sinterklaas met cadeautjes tot € 25,- en bij hem thuis kerst waar we ook verlanglijstjes maken met cadeautjes voor een paar tientjes. Alles wat ik hier noem, is dus gewoon een algemene verlanglijst van dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Mijn idee is dat ik 1 van deze dingen voor mezelf mag kopen, als kerstpakket. Dat wel.

6. Egellamp

In ons nieuwe huis hebben we een logeerkamer. (Of nouja… het idee is, dat daar op een dag ons kindje slaapt, maar tot die tijd is het een logeerkamer.)

Aangezien ik vermoed dat mijn drie nichtjes regelmatig komen logeren – ze komen binnenkort voor het eerst – lijkt het me zo knus om dit lieve egel-lampje op de logeerkamer te hebben staan. Is-ie niet schattig?

Mijn verlanglijstje voor 2023, Egellamp Xenos (B)
Aahw, zo snoezig! Hij kost zo’n € 25,-.

7. Huelamp voor in de egellamp

Na lang sparen, had ik uiteindelijk een heel appartement vol Philips Hue verlichting.

En toen verhuisden we naar ‘het grote huis’. Een rijtjeshuis, maar ik vind het reusachtig. Twee wc’s, een zolder, schuur, tuin, vaatwasser… Man, ik heb eigenlijk echt alles wat m’n hartje begeert.

Maar goed. Aangezien er een stuk meer oppervlakte is om te verlichten, hebben we niet genoeg aan de Hue-lampen die er al zijn. Kortom, we moeten weer gaan sparen voor nieuwe. Om te beginnen eentje voor in de tegellamp van hierboven.

8. Bath Bombs of Bath Bars van Lush

Ik blog pas sinds 2015, maar al jaaaaaren daarvoor volgde ik zelf de eerste vrouwelijke bloggers van Nederland: dagelijks bezocht ik de blogs van Masha van ‘Beutygloss’ en Cynthia van ‘Misslipgloss’, die me vertelden welke nieuwe lippenstiften er gelanceerd werden en welke krultangen wel en niet werkten.

Zij, en alle beautybloggers die daarna als aardappels uit de grond schoten, waren altijd laaiend enthousiast over de producten van het merk Lush. Vooral de badbruisballen bleken legendarisch te zijn,

En nu, in het nieuwe huis, heb ik een bad. Tijd om het eens mee te gaan maken.

9. Kabelorganizers

Ik vind het het gemakkelijkst om gelukkig te zijn in een rustig en opgeruimd huis. Het idee dat je nergens te lange kabels ziet liggen, maar alles netjes is weggewerkt, vind ik VERRUKKELIJK.

Dit vraag ik voor Sinterklaas en Kerst 2023, Kabelorganizer (B)

10. Nest Thermostaat

Een paar jaar terug, veranderde ik van energieleverancier, omdat ik dan een slimme thermostaat erbij zou krijgen. Het klonk geweldig en ik kon niet wachten om mijn verwarming helemaal te automatiseren, maar toen de monteur bij mijn appartementje aankwam, moest hij me teleurstellen: zo’n slimme thermostaat, dat kón helemaal niet in mijn flat.

Maar nu, in ons nieuwe huis, zou het moeten lukken, toch?

(Overigens zou ik er ook graag iemand bij cadeau willen die het dan helemaal aanlegt. Ik bedoel, alles wat met de app is en met beeldschermen wil ik natuurlijk zelf doen, maar hoe je zo’n thermostaat koppelt aan de – ehm… wat hebben wij ook weer ‘es… – stadsverwarming in ons huis, dat weet ik nog niet helemaal.

Dat was ‘em!

Laat gerust in een reactie weten wat er op jouw verlanglijstje staat, ik vind dat ook altijd leuk om te lezen!

Houdoe en veel liefs,

Anne Ermens

P.S. Je kan mij ook cadeau geven

Als je iets bestelt in mijn webshop, kan je altijd in de notities aangeven dat iets een cadeau is! Zo krijgt S. dit jaar zangles voor Sinterklaas en N. deelname aan de workshop ‘Ukelele & Zang’ in thema ‘Kerstliedjes’. Leuk toch?!

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
Audrey
27 november 2023 15:37

Ik kan je Period Power inderdaad een echt aanraden! Ik wil ‘m er eigenlijk ook weer eens opnieuw bij pakken. Toen ik het las en ontdekte hoe ik mijn ovulatie kon traceren werd ik prompt zwanger en had ik 8,5 geen cyclus meer om me verder in te verdiepen, hahaha.

Franca
30 november 2023 09:59

Wat een super leuk verlanglijstje! Geeft veel inspiratie! Krijg ook de neiging om je alles te willen geven terwijl ik je helemaal niet ken en ik ook geen miljonair ben… haha… puur omdat je het zo leuk verwoord.

4
0
Ga naar de reacties!x