Search
Close this search box.

Mooi

Mooi, Make-Up, Beauty, Kwasten

Op Facebook poste ik laatst deze foto naar aanleiding van mijn nieuwe kronen.* Hij werd meer dan 250 keer geliked, ik kreeg meer dan 40 bejubelende, lieve reacties en mijn hersenen maakten daardoor een hoop endorfine aan.

Toch raakte ik in de war.

Als leerlingen klagen over hun spiegelbeeld (in de meeste zangles-ruimtes hangen spiegels) probeer ik uit te dragen dat iedereen mooi is zoals hij is. Ik schrik als ik kleine kinderen met make-up op zie lopen. Ik vind het vreselijk dat YouTubers zoals Monica hun lippen op hun 22e laten opspuiten en doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Wat voor signaal geef je dan aan je volgers? Dat we allemaal hetzelfde gezicht moeten hebben als Kylie Jenner?

Geloofwaardig?

‘Uiterlijk is niet waar het om gaat’ typte ik al bij de foto. Maar is dat wel zo? Want naast dat ik net mijn twee kronen heb laten vervangen, voornamelijk om cosmetische redenen, schreef ik een paar maanden terug nog over een Spray-Tan. Sporten doe ik om fit te worden, maar misschien nog net iets meer om mijn sixpack te zien terugkeren. Ik gaf laatst een leerling een compliment over haar mooie wenkbrauwen. In mijn Complimentenboekje© staan ook oppervlakkige complimenten als ‘jouw lippen lijken op die van Angelina Jolie, maar dan echt’. En – ik schaam me er bijna een beetje voor – een tijdje terug lag ik 1,5 uur in een stoel bij de schoonheidsspecialiste om extensions op mijn wimpers te laten plakken. Ok, dat was -wederom- een impulsieve Groupon-aankoop, maar dat is geen excuus. En bovendien, ik was er nog blij mee ook!

De vraag is, hoe geloofwaardig ben ik eigenlijk zelf nog? Waar ligt de grens? En aan de andere kant, moet ik echt mijn okselhaar laten staan en stoppen met het verven van mijn haar, puur omdat ik wil laten zien dat het om het innerlijk gaat?

Ik vind het maar ingewikkeld.

Ineens denk ik aan een lied dat ik een groep leerlingen laatst hoorde zingen. ‘Leuk genoeg’ heet het. Van Rutger, ook een YouTuber. Dik 1,3 miljoen keer bekeken. Ik grijns. Zolang dit soort initiatieven nog worden genomen komt het misschien toch wel goed.

En ik, ik vind vast mijn gulden middenweg wel weer; waarschijnlijk koop ik een volgende keer toch liever een Groupon voor onbeperkt spareribs eten dan een Groupon voor wimperextensions. En die dure kronen? Als je been wordt geamputeerd heb je toch zeker ook het liefst een mooie prothese in plaats van een houten been?!

Ik ga lekker genieten van alle complimenten en mijn Complimentenboekje © bijwerken.

Liefs,

Anne

*Ja. 2 kronen. Ik viel van m’n fiets toen ik nog op de basisschool zat en naast dat ik een flink aantal hechtingen in m’n lip kreeg, verloor ik 2 melktanden en braken er 2 ‘grote mensen tanden’ af. Tragisch he?!

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x