Zoek
Sluit dit zoekvak.

Social Media en Keuzestress

Blog Anne Ermens, Photo by Kaitlyn Baker on Unsplash

Jeetje, weet je zeker dat je deze blog wil lezen? Hij is super-oud, uit 2015! Ik plaatste ‘em op mijn oude blog, anneover.nl. Van mij mag je ‘em gewoon lezen hoor, maar lees gerust ook een wat recentere blog, zoals deze, over floepsen!

Ik heb vaak een hoop te vertellen. Er zit veel in mijn hoofd, en als ik hetgeen wat me bezig houdt met anderen deel, dan wordt het wat minder aanwezig in mijn eigen brein en er is er weer ruimte voor andere dingen. Social media is dus best een handig middel voor me, want het geeft me op elke plek en elk moment de gelegenheid mijn ‘hersenen te legen’, zonder dat ik daar direct andere mensen mee lastig val. (Op mijn leeftijd wordt het denk ik niet meer gewaardeerd als ik tegen een willekeurige voorbijganger vertel wat ik die dag heb gedaan, en hoe ik dat heb ervaren.)
Bovendien is een ‘like’ of een reactie toch altijd wel leuk, en zijn veel mensen behulpzaam als ik dingen vraag als “Wie weet er nog een leuk Nederlandstalig duet voor mijn leerlingen?”

De vraag is alleen, wat zet je waar?

*Nu komt een lange uiteenzetting*.

Twitter

Twitter is zo lekker makkelijk om korte, losse zinnen de wereld in te sturen, maar dat heeft niet iedereen. Daarnaast was mijn intentie om het zakelijk te gebruiken, maar door de korte, losse zinnen, is dat lastig, want ik word toch in de verleiding gebracht om iets als “Echt een goed idee om een stroopwafel in de magnetron te doen!”, te plaatsen. Overigens begreep ik wel van een leerling dat Twitter echt heel erg uit is, dan weten jullie dat!

Facebook

Facebook is gewoon de plek waar iedereen zit, en daarom ik ook. Ik ben alleen vrienden met mensen die ik ken, en leerlingen die ik in een groep lesgeef en/of moet beoordelen worden heel bruut niet geaccepteerd totdat ze afstuderen/stoppen. Hoewel ik geen geheimen heb, hoeven ze niet te weten wat ik bijvoorbeeld vind van de Zwarte Pieten discussie, want voor ik het weet wordt ernaar gevraagd in de les en ben ik zo tien minuten lestijd kwijt omdat ik toch nog mijn mening wil verduidelijken.

Verder vind ik Facebook vervelend met alle advertenties en dat vage privacy-gedoe, maarja, iedereen zit er, en het is zo leuk om oudleerlingen, klasgenoten, vrienden en familie die ver weg wonen een beetje te kunnen volgen!

Instagram

Instagram heb ik ook, want elke selfie ziet er beter uit met een leuk filtertje erover heen. Het is ook leuk om anderen te volgen want dan zie je gewoon leuke plaatjes. Zo simpel is het. Ik heb een gesloten account, dus als je me wil volgen moet ik je eerst accepteren, want niet de hele wereld hoeft te zien hoe ik op mijn balkon zit te chillen of hoe ik eruit zie met krulspelden in. Op een dag accepteerde ik ook een leerling, omdat ik er niet echt kwaad in zag, en dat bleef zo. Met als resultaat dat ik laatst een groep aansprak met de woorden; “Ik vind het allemaal prima dat jullie me volgen, maar als er tijdens de les nog een keer een vraag komt over welk ras die hond is op mijn Instagram, dan blokkeer ik jullie allemaal! Na de les, prima, maar in de les geef ik gewoon les.”. En daar houden ze zich keurig aan.

Google+

Dat zou ik het liefste gebruiken, ik vind het overzichtelijk, en vind Google gewoon fijn. Het zou mooi zijn als we gewoon met z’n allen een datum prikken, en dan met z’n allen stoppen met Facebook en overstappen op Google+. Kan je ook lekker duidelijk aangeven wie wat mag zien.

LinkedIn

Jep, heb ik ook. Weet niet echt waarom, want ik heb genoeg werk en als ik het niet zou hebben zou LinkedIn ook niet de plek zijn om het te vinden.

YouTube

Dat is gewoon  overzichtelijk, want dat is alleen voor filmpjes.

Mijn ‘zakelijke muziek’-website’  is puur zakelijk, tenminste, dat ik de bedoeling. Zo tikte ik laatst een lang verhaal over trots zijn op mijn leerlingen. Dat was eigenlijk meer iets voor Facebook, maar te lang daarvoor. Het sluit aan bij mijn werk, dus dan maar op de site. Maar als iemand op zoek is naar een zangeres, en dat lange verhaal leest, heeft diegene daar totaal geen boodschap aan. (Ik denk dat ik het verhaal dan ook maar naar deze blog, anneover.nl ga verplaatsen.)

Eigenlijk is dit hele verhaal samen te vatten in het volgende examen.

Examen voor een ‘Social Media Expert’.

Koppel het juiste bericht aan het juiste medium, er mogen meerdere antwoorden per bericht worden ingezet.

Berichten

 1. Ik heb een heel lang verhaal getypt over ‘De keuzestress van Social Media’ (dit verhaal dus).
 2. Mijn leerlingen treden op, kom kijken!
 3. Kijk dit bizarre filmpje!
 4. Sommige leerlingen hebben zoveel problemen, en ik zou ze zo graag helpen maar weet niet hoe, want moet eigenlijk alleen maar zangles geven. Hoe doen andere docenten dat?
 5. Kijk een wat een lieve foto van mijn woestijnratje! (5x per dag)
 6. Oeps, dit is al de 3e keer MacDonalds in 2 weken.
 7. Ik treed op maar je mag niet komen kijken want het is besloten.
 8. Op mijn nieuwe telefoon zit Siri, en ik heb net 3 kwartier tegen hem gepraat omdat de antwoorden zo grappig zijn.
 9. Aaaah ik ben zó gelukkig vandaag (+ een overzichtelijke lijst met redenen waarom dan).
 10. Ik heb een nieuwe baan, superleuk, het is *blablablabla*.
 11. Deze zomer kan je weer zanglessen volgen met de ‘Zomerstrippenkaart!’.
 12. Ik treed op, kom kijken!
 13. Echt een goed idee om een stroopwafel in de magnetron te doen!
 14. Ik ben zo trots op mijn leerlingen.
 15. Een foto van een leuke band die ik op zie treden.

Mogelijk inzetbare kanalen

A. Twitter
B. Facebook
C. Instagram
D. Google+
E. LinkedIn
F. YouTube
G. Mijn ‘zakelijke muziek’-website
H. WhatsApp naar ouders/zusje/vriend/goede vrienden en vriendinnen
I. Hier op anneover.nl
J. In een dagboek

Wie het weet mag het zeggen!

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
ilse
ilse
25 mei 2017 09:49

En niemand reageert… je geeft ook wel veel huiswerk en dat heen en weer scrollen op de mobiel is ook geen succes… Laten we het erop houden dat deze blog een goede stap is geweest en jij je leuke gedachtes nooit en te nimmer alleen voor jezelf mag houden. Enne alle info mag mijn kant op komen ook via app of mail ?

2
0
Ga naar de reacties!x