Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gezond Leven

Blog Anne Ermens, Photo by Kaitlyn Baker on Unsplash

Laat ik hiermee beginnen. Ik ben ziek thuis.
En dat is enorm zuur, want ik heb nog nooit in mijn leven zo gezond geleefd als afgelopen anderhalve week. Ik heb onder andere last van m’n maag, wat waarschijnlijk te maken heeft met mijn zelfgemaakte enorm gezonde risotto met spinazie. En daarnaast allerlei verkoudsheids-kwaaltjes. Die waarschijnlijk te maken hebben met het feit dat ik in iets te weinig kleren ben gaan hardlopen, omdat hier in Nederland de temperatuur van de ene op de andere dag in een keer 15 graden kan zakken.

Eigenlijk vind ik dat mijn gezonde gedrag  (ik bedoel echt gezond; 9x sporten in 11 dagen, fiets in plaats van mijn nieuwe auto gebruiken, en geen chips, snoep, spareribs, MacDonalds, KFC, Domino’s enz.) beloont had moeten worden. Met bijvoorbeeld het figuur van Doutzen Kroes,  of een team van juichende en bloemen-gooiende mensen langs mijn hardlooproute, maar helaas.

Hoe dan ook, ik wilde wat willekeurige bevindingen delen:

  • Door minder te snoepen merk ik dat aardbeien inderdaad van nature al zoet zijn. Maar met slagroom en suiker zijn ze toch echt nóg lekkerder.
  • Ik ga vaak laat slapen en dan snoep ik. Maar de ontdekking is misschien dat ik laat ga slapen omdát ik snoep. Dat wanneer mijn lichaam eigenlijk zegt “Misschien moet je eens overwegen om gewoon om 22.30 te gaan slapen”, ik een duivels stemmetje hoor “Als we nou lekker die zak Bugles tevoorschijn halen kunnen we nog lekker even een (of zes) aflevering serie kijken!”.
  • Als ik maar écht wil, vind ik heus wel de tijd om te sporten. Maar eigenlijk wil ik nooit echt heel erg.
  • Hoewel ik het zwaar heb, werkt dit extreme gedrag beter voor me dan ‘gewoon wat minder snoepen en wat meer bewegen’. Dit is duidelijk en overzichtelijk. En op een gegeven moment kan ik vanuit hier weer een middenweg zoeken. Of ik verval weer terug in mijn oude gedrag.
  • Er zijn heeeeeel veeeel mensen met heeeel veeeel meningen en informatie over voeding en gezondheid op internet. In de tijd dat je dat kan lezen kan je net zo goed een paar buikspieroefeningen doen.
  • Als ik zin heb in chips, heb ik zin in chips. Ongezouten cashewnoten geven dan geen voldoening.

Mocht je je afvragen, ‘Waarom doe je zo ingewikkeld, ga lekker een frietje halen!’… Tja. Ik heb geen zwaar overgewicht, ik heb geen klachten die me dwingen om gezonder te leven.
Maar mijn lichaam is mijn werk (niet lachen lieve mensen.) Het werkt goed, ik heb geen klachten en ik wil dat graag zo houden. Daarnaast ben ik met m’n leerlingen bewust bezig met de invloed van houding en conditie op hun stem, en vind ik dat er voor mij ook nog wel wat winst te behalen valt. En de laatste motivatie, volgende week moet ik in m’n rode jurkje voor een Charmony-optreden, en ik wil dan niet bezig houden met of ik m’n buik wel of niet moet inhouden.

Liefs,

Anne

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x