Search
Close this search box.

Vlekje

Vlekje, Echo, Miskraam (Blog)

Vorige maand viel mijn vriend van de trap. Hij was op z’n sokken te snel en te enthousiast naar beneden gerend.

Want die ochtend, 16 mei, had ik m’n eerste positieve zwangerschapstest in handen. Ik kon het niet geloven en vond dat hij extra testen moest halen. ‘Schiet nou ohop, ik moet al plassen’, had ik gezegd.

Sindsdien heb ik – met moeite – allerlei dingen voor jullie achter gehouden.

De 2 andere positieve testen.
Mijn groeiende lichaam.
De enorme hoeveelheid dutjes op de bank.
Hoe extreem vergeetachtig ik werd.

Mijn 3 nichtjes die rammelaars maakten voor de baby en fantaseerden over namen.

De leerling die al maanden babysokjes in haar tas bleek te hebben zitten als ze zangles had, om aan me te kunnen geven op het moment ‘dat het zover was’.

Dat ik me zo jarig voelde, elke keer als ik het iemand vertelde en het zo duidelijk werd hoe mensen ons dit kindje gunden.

Maar ook de eerste echo, begin juni, waarop ik hoopte iets baby-achtigs te zien. ‘Het is meer een maansverduistering’, zei mijn moeder. Maar het hartje klopte. Alles zag er goed uit.

Waar ik het kindje de eerste weken ‘de parasiet’ noemde, uit een soort nuchtere en afstandelijke zelfbescherming, noemden we het nu ‘Vlekje’.

Steeds vaker tilde ik m’n shirt omhoog. ‘Schat, Vlekje wil een kusje’, zei ik dan en dwong m’n vriend zo ongeveer m’n buik te kussen.

Volgende week zouden we de 2e echo hebben. Dan zou ik het eindelijk ook online gaan delen. Met een foto van Kroepoek, die chagrijnig naar de echo zou kijken, met een grappige tekst erbij.

Ik keek er zo naar uit.

Gisteren verloor ik ineens bloed.

Vlekje is stuk, hoorden we vanochtend.

Terwijl mijn lichaam nog denkt dat ze zwanger is, is onze baby blijkbaar stuk. Het hartje klopt niet meer.

Dag lieve Vlekje.

Liefs,

Anne

P.s.

  • Ik wil GEEN salespitches van coaches. Waag het ook niet om mij en anderen het idee te geven dat dit komt omdat ik ‘niet op de goede frequentie zit’ of ‘niet goed heb gemanifesteerd’. Miskramen horen helaas óók bij het leven en waar ik op veel vlakken geluk heb, heb ik dat nu even niet.
  • Hoe nu verder… geen idee. Ik hou van m’n werk, dus als ik me goed voel, ga ik werken. (Afhankelijk ook van wat er fysiek gaat gebeuren, dat is me nog niet helemaal duidelijk.) Daarnaast ben ik vrij ‘goed met gevoelens’; dat gaat vaak erg intens, maar ook snel en met humor. Dus vertrouw er maar op dat ik tijd en ruimte neem en het op mijn manier goed doe met allerlei geweldige mensen om me heen.
  • Mocht je me een berichtje sturen; mijn hoofd en inbox zaten al vrij vol. Kans is groot dat ik het heel lief vindt, maar verder niet reageer. Sorry ook voor mensen die een persoonlijk berichtje hadden verwacht. Meer dan dit zit er nu niet in.

Deze blog krijg je gratis van me.

Alsjeblieft en heel graag gedaan! Hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te helpen of me te bedanken, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft! Via een appje bijvoorbeeld, of via social media. 

2. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje! 1/3e van alle opbrengsten gaan naar de kosten voor deze website, 1/3 gaat naar een goed doel en het laatste deel draagt bij aan mijn kerstpakket.

3. Wijs mensen op mijn werk! Vertel je buurman dat ik voice-overs inspreek, je manager dat ik stem, zang en muziek-workshops geef, je vriendin over de livedagen over spreken en presenteren en je zus over zangles.

Picture of Anne van de Blog van Anne
Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp - tot nu toe - 2426 mensen (beter) 'van zich te laten horen' d.m.v. zangles, stemcoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne's zelfspot, openheid en 'de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken'.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x