11 blogs over het onderwerp miskraam (ik help je kiezen)

Sommige productlinks zijn ‘affiliate links’ omdat ik partner ben van bijvoorbeeld Amazon en Bol. Het scheelt jou zoeken, je betaalt niks extra en ik krijg een beetje commissie. De opbrengst gaat o.a. naar mijn kerstpakket en een donatie aan Plan International.

11 blogs over het onderwerp miskraam (ik help je kiezen) (Blog)

Ik heb de blaren op mijn vingers van alle blogs die ik typte rondom het onderwerp ‘miskraam’. Manmanman. Je zou bijna denken dat ik me om heb laten scholen tot miskraamdeskundige, maar niks is minder waar. In juli 2024 had ik de miskraam van ons ‘Vlekje’ en blijkbaar kreeg ik er een missie bij cadeau; zorgen dat taboe en eenzaamheid verdwijnt, zodat er meer begrip en steun verschijnt.

(Ja, dat rijmt. Jeetje. Als ik genoeg heb van mijn normale werk kan altijd nog de marketing in.)

Goed, ik ga het je makkelijk maken. Alle 11 blogs kunnen we namelijke opdelen in 2 categorieën; de blogs met praktische tips én de dagboek-achtige blogs met mijn eigen ervaring.

Blogs met praktische tips rondom een miskraam:

  1. Reageren op een miskraam, wat helpt en wat niet, vooral interessant als iemand in je omgeving een miskraam heeft. Ik kreeg door mijn openheid zo’n 600 reacties (!) en neem je mee in wat wel en niet werkte.
  2. 11 Praktische tips bij een miskraam, voor als je zelf de pineut bent. (En een dikke knuffel voor jou als dat het geval is.) Met onder andere praktische tips voor de echo’s die je waarschijnlijk nog krijgt, advies om (wanneer je medicatie nodig hebt) dat zo comfortabel mogelijk te overleven en wat tips rondom de verwerking van je miskraam.
  3. Miskraam: de antwoorden op vragen die bijna niemand durft te stellen. Met antwoorden over seks en masturberen na een miskraam, de angst om weer zwanger te worden én een stukje van mijn vriend die deelde ‘hoe het voor hem was’.
  4. Communiceren over een miskraam. Met algemene tips rondom het communiceren over de situatie, maar ook een voorbeeldmail voor je werk en tips voor wanneer je er online over wil delen.

Dagboek-achtige blogs met mijn eigen ervaring:

  1. In Miskraam Dag 1, Bloed in mijn Ondergoed, neem ik je mee naar het moment van de eerste signalen van de miskraam en deel ik hoe ik mijn zwangerschap tot dan toe heb ervaren.
  2. In Miskraam dag 2, Slecht Nieuws & Sushi, lees je over de dag van het slechte nieuws.
  3. Miskraam dag 3, Ei, gaat over hoe overstuur ik de dag erna was, het gepieker en de pogingen om de miskraam ritueel af te sluiten.
  4. In Miskraam dag 4, Mix, voel ik me rustiger, krijg ik iets doorgestuurd waar ik veel troost uit haal en realiseer ik me hoe je verschillende gevoelens naast elkaar kan hebben.
  5. Het duurt lang hè? Dat vind ik ook en daarom schreef ik ‘Miskraam dag ‘Pffff duurt lang’, waarin ik twijfel of ik me wel gelukkig mag voelen en een gedetailleerde uitleg geef van wat me nog te wachten staat.
  6. In ‘Nu is het tijd voor medicatie’ neem ik je mee in de dag waarop ik vol goede moed pillen neem om de miskraam op te wekken, deel ik wat deze periode met m’n relatie doet en komt het zwaarste moment van de miskraam.
  7. En eindelijk, eindelijk kan ik het afsluiten. In ‘Miskraam, de laatste Druppel‘, neem ik je mee in het laatste bezoek aan de gynaecoloog.

Voor al mijn blogs, maar misschien een beetje extra voor déze blogs, geldt: voel je vrij, en zelfs toegejuicht, om ze te delen. Openbaar via social media of juist in een privéberichtje naar mensen die er iets aan hebben.

Daarnaast, laat gerust een reactie achter, ook als je vragen hebt. Je emailadres is niet zichtbaar (alleen voor mij) en op die manier kunnen anderen het ook lezen en hebben zij er misschien ook wat aan.

Houdoe en liefs,

Anne

Mijn blogs lees je gratis.

Alsjeblieft, heel graag gedaan en ik hoop dat je er iets aan had! Het hoeft echt niet, maar wil je tóch graag iets terug geven om je enthousiasme te uiten, me te bedanken of me te helpen, dan kan je een van de volgende dingen doen:

1. Wijs mensen op mijn gewone werk! Vertel bijvoorbeeld je buurman dat ik voice-overs inspreek, je teamleider dat ik zang en muziek-workshops geef en je vriendin over de online training over spreken in het openbaar.

2. Deel deze – of een andere – blog als je denkt dat je omgeving er wat aan heeft. Dat kan makkelijk, bijvoorbeeld via een appje of mailtje bijvoorbeeld, of openbaar via social media. 

3. Gooi een kleine bijdrage in de fooienpot. Elke euro is er eentje en je regelt het snel en veilig met de ‘Tikkie’-link hieronder! De opbrengst gaat o.a. naar mijn kerstpakket en een donatie aan Plan International.

Anne van de Blog van Anne
Anne Ermens heeft een eigen bedrijf en hielp – tot nu toe – 2689 mensen (beter) ‘van zich te laten horen’ d.m.v. zangles, sprekerscoaching en muziekworkshops. Ze is daarnaast ook zelf te horen als voice-over en zingende zeemeermin. In haar vrije tijd schrijft ze graag over haar bruisende bestaan (met af en toe een mental breakdown), ontdekkingen om slimmer te werken of leuker te leven en andere random dingen die ze kwijt wil. Lezers zijn enthousiast: vanwege Anne’s zelfspot, openheid en ‘de kracht om diepgaande dingen luchtig te maken’.
Deze blogs vind je vast ook leuk om te lezen

Reacties...

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks.
Bekijk alle reacties.
0
Ga naar de reacties!x

Ik heb besloten open te zijn over mijn miskraam. Door alles op te schrijven, kan ik het beter overzien. Daarnaast draag ik graag bij aan het doorbreken van taboes én is het een mooi idee dat anderen misschien troost en steun uit mijn verhalen halen.

Voordat je verder leest, nog wel even dit:

Er zijn een paar dingen die ik niet wil, zoals salespitches van coaches die vinden dat ze me moeten helen en verwijtende opmerkingen als 'je miskraam komt doordat je bent gevaccineerd' of ‘je hebt niet goed genoeg gemanifesteerd’.

Ik ben geen rouwbegeleider, verloskundige of wat dan ook. Ik deel gewoon mijn eigen ervaring. Weet dat iedere miskraam voor iedereen anders kan en zal zijn. Misschien veel minder intens dan dat het bij mij was, of juist veel intenser. Zoek, wanneer je dat nodig hebt, altijd hulp bij geschikte (zorg)professionals.